Kuvertaskfat, spelbordsaskfat

Askkoppar för spelbord eller som kuvertaskkoppar

Spelbordaskfat, kuvertaskfat

Under rubriken spelbordaskfat/kuvertaskoppar finns de askfat som består av fyra enheter placerade. Antalet fyra passar in på spel som bridge, priffe, whist och även till poker. Även om askfaten med stor sannolikhet inte främst tillverkades för pokerspel. Detta främst beroende på att poker betraktades som lite suspekt förr i tiden, ett okultiverat spel.
Klicka på bilderna, för detaljer
Klicka för större bild Komplett set i glas och med originalask. Klicka för större bild Komplett, glas.
       
Klicka för större bild Ett trevligt set med förvaring för askfaten. Tyvärr saknas ett askfat. Klicka för större bild Ett set med askfat, cigaretthållare, tändstickor, inte komplett. Kommer ta lång tid att få detta komplett.
       
Klicka för större bild
Tre askfat tillverkade av von Schierholz. Ett underbart arbete med de upphöjda blommorna. Men det fattas ett...
Klicka för större bild
Endast ett askfat så det saknas tre.
       
Klicka för större bild Fyra askfat av Oscar Schlegelmilch, märkta Import. Klicka för större bild Ett askfat av Rosenthal, märke Germany, Maria.
       
Klicka för större bild Från JLMENAU, von Henneberg - Forzellan, märke made in Germany, Import C839185. Klicka för större bild Märke A.J. 1981.
   
Klicka för större bild
Två glasaskkoppar i olika färger från AB Nybro Glasbruk Sweden
Klicka för större bild
Ett glasaskfat, spader så det fattas bra de tre andra kortfärgerna.
   
Klicka för större bild Två stycken i samma serie. Porslin. Klicka för större bild Text Germany 731 på undersidan samt en blå stämpel 8.
   
Klicka för större bild Fyra stycken i grönt glas. Rutmönster i botten av askfaten. Klicka för större bild

Ett trevligt ställ med fyra stycken askfat med individuella motiv samt läderklädda undertill för att inte glida på bordsytan.

   
Klicka för större bild Askkoppar med en hållare utformade som en svan. Filtklädda undertill. Och det saknas tyvärr en för att den skall vara komplett. Klicka för större bild Här lär det vara tre som saknas även om motivet föreställer samtlig kortfärger. Text" Made in Czecho-Slovakia" samt stämpel Te Ta på undersidan.
   
 
   

Middagsbordsaskoppar, kuvertaskkoppar

Askfat som ställs fram vid middagsbord (förr i tiden) så gästerna kunde ta en paus i mellan rätterna och koppla av med en cigarett eller cigarr.

Klicka för större bild Ett förvaringsset med sex askkoppar. Kvaliteten och finishen är inte den högsta, verkar lite Mallorca 1970-tal, men den är trevlig ändå. Klicka för större bild Fem stycken i porslin. Märkta Wurttemberg. porzellan 4202.
       
Klicka för större bild Två stycken i färgat glas. Klicka för större bild Set av glasaskoppar i olika fäger.
       
Klicka för större bild Pinupaskfat. Dold under ett motiv föreställande en väderkvarn och texten Holland döljer sig en pinupa. Man behöver skrapa bort väderkvarnen för att få fram motivet. Med dagens standard är motivet inte speciellt vågat utan rätt så oskyldigt.    
       

 


 

 

Ninasmat.se - Något för allas smaklökar!


| | | |